Of Incka's Hills

Gastgezin

Bij ons komen de honden op de eerste plaats. Ze zijn een volwaardig lid van het gezin en blijven hier dan ook tot ze een ster aan de hemel zijn. Daardoor hebben wij niet altijd de plaats of de tijd om zelf een pupje in ons gezin op te nemen.

Soms zien wij een pupje in één van onze nestjes waar wij van zeggen wauw. Die leuke snoet, prachtig karakter of goede bouw dit is de toekomst van onze kennel, met deze pup kunnen we het ras verbeteren. Daarom zijn wij steeds op zoek naar een geschikt gastgezin.

Teejay met vrouwtje
Soeki met haar gezin

Wat is een gastgezin?

Een gastgezin is een gezin die aan 8 weken een pupje in hun armen sluit en haar opvoed tot een sociale welgemanierde hond. De hond blijft gedurende haar hele leven bij het gastgezin, daarom is het van groot belang dat ze haar als een volwaardig lid van hun gezin beschouwen. Voor deze pup vragen wij een vergoeding en vertrekt zij met een schriftelijke overeenkomst.

Vanaf de leeftijd van 12 maanden ondergaat de pup een aantal gezondheid onderzoeken. Als de pup deze allemaal met glans heeft doorstaan kan zij in ons fokprogramma worden ingezet. De kosten van deze onderzoeken worden natuurlijk door ons als fokker bekostigd.

Een teefje komt tussen haar tweede en zesde levensjaar 2 keer terug naar ons om hier haar pupjes te laten geboren worden en op te voeden tot 8 weken.

Na de twee nestjes wordt het teefje zonder bijkomende kosten gesteriliseerd en volledig op naam gezet van het gastgezin. Waar dat ze dan verder nog een super tijd tegemoet gaat samen met haar gezin.

Bij een reutje gaat dit wat anders, deze komt enkel efkes naar hier voor de dekkingen.

Indien je denkt dat jullie een ideale thuis kan geven aan een van onze pups en als gastgezin wil fungeren , dan mogen jullie je altijd eens via mail voorstellen.

Soeki met haar gezin

Hier enkele getuigenissen van een paar van onze gastgezinnen.

Lobke

Gastgezin worden en zijn was voor mij volledig nieuw. Ik had er wel al van gehoord maar wist niet concreet hoe dit in zijn werk ging. Na een goed gesprek met Annelise en Sam die ik al kende, doordat mijn ouders al een border hadden van bij hen. Zou ik de blondie in huis nemen en deze een opvoeding geven zoals mijn andere honden.

Zo gezegd zo gedaan... Tessje bloeide open tot een spontane meid maar wel met een eigen handboek. Tessje is als eerste Of Incka’s Hills bekroond met de titel Belgisch jeugdkampioen en dit in 3 shows, mede dankzij Annelise en Sam voor het showgebeuren. Alsook behaalde ze een 4 de plaats op het Belgisch kampioenschap dogdartbee. Uiteraard ben ik ze nu aan het klaarzetten tot in de puntjes om hopelijk in 2021 te starten met ons agilityseizoen.

Wat ik wel als raad zou meegeven aan de andere gastgezinnen... zorg dat je hondje het contact behoudt met Annelise en Sam zodat wanneer het haar tijd is om een nestje te doen, de hond het volle vertrouwen heeft van de fokkers. In mijn geval heeft Tess in haar eerste levensjaar wekelijks Annelise en Sam gezien op showtrainingen en in de hondenschool, op die manier is de band ook met hen behouden wat ik wel belangrijk vind.

Hieronder vind je enkele foto's van mijn super aangenaam en aanhankelijk teefje Tess

Tess met vrouwtje
Tess
Tess met vrouwtje
Teejay en baasje Teejay

Karl en Nele

Wij, Karl en Nele, hebben de eer om gastgezin van Teejay te zijn. Het is ons eerste hondje. We hebben specifiek voor een border collie gekozen omdat we zelf sportief zijn en er later als ze groot genoeg is mee kunnen gaan lopen en flinke wandelingen doen. Momenteel gebeuren die wandelingen in de rugzak, goed voor onze armspieren.

Onze Teejay is een hele mooie meid met een zeer speciaal kleurtje. Daarnaast is ze een echte keppe-maker, een slimme en lieve hond die 's ochtends een 100-tal knuffels nodig heeft om goed wakker te worden.

Hanne, de dochter van Karl, is de CAO chief amusement officer . Ze maakt zelf speeltjes voor Teejay en helpt met het leren van trucjes en commando’s en is de liefste vriendin voor Teejay.

Dat Teejay zelf pupjes zal krijgen, vinden we eigenlijk heel leuk en we hopen dat dat in de toekomst een aantal gezinnen even gelukkig als ons zal maken en wie weet houden we zelf nog een pupje.

Hierbij enkele foto’s en koosnaampjes van onze schat, Teejay, Teejei’tje hoe opa Eric haar noemt, T-Dog als ze iets ongelooflijk stoers doet , Doggo als ze heel enthousiast is, Treesje wanneer we ongelooflijk verliefd zijn op haar wat heel erg veel is op dit momenten, Trezebeze als ze een deugniet is en Nee als ze iets doet dat niet mag. We amuseren er ons rot mee!!

Het is heel leuk om te zien hoe snel ze bijleert!

Ze is heel sociaal, naar andere honden en naar mensen toe!

Teejay en baasje
Teejay

Laurens en Nikky

Wij, Laurens en Nikky zijn gastgezin van Lady en Sanne. Verder bestaat ons gezin nog uit twee kleine kindjes, 2 Cavalier King Charles Spaniëls en een Amerikaanse Stafford.

Ik, Nikky ben de dochter van Anne-lise. Lady die ook ingezet is geweest in de kennel was mijn hond van toen ik nog thuis woonde en toen ik uit huis ging gaan wonen mocht Lady mee. Ondertussen is Lady op pensioen wat de fok betreft. Ook Laurens wilde wel een Border Collie, zo kwam onze tweede border Sanne Heart Of Gold.

Wij komen natuurlijk wekelijks over de vloer bij mama en Sam of zij bij ons. Dit heeft als voordeel dat onze hondjes veel in contact blijven met hen en dit vinden we toch belangrijk. Als Sanne voor haar nestjes terug gaat zal dit niet al te veel stress met zich mee brengen voor haar.

Sanne met haar gezin

Hoe het voelt om haar voor die periode niet mee naar huis te kunnen nemen weten wij ook nog niet, daar Sanne nog haar eerste nestje moet hebben. Wat wij jullie wel kunnen vertellen is dat de mama van de pupjes dan heel goed gesoigneerd word met yoghurt, vers vlees en vis zodat de mama goed kloek staat voor haar pupjes. Ook wij vinden dit spannend, maar kijken zo hard naar uit om de nakomelingen van ons teefje te zien opgroeien.

Sanne met haar gezin